سوال دارید؟

09147071720

آدرس ما

اردبیل

معرفی سیب زمینی شیرین

دسته بندی محصولات

کرج

info@artapotato.com

09147071720

شنبه تا چهار شنبه 8 تا 16

معرفی سیب زمینی شیرین
42
1402-09-14
بازرگانی آرتا

معرفی سیب زمینی شیرین سبب می‌شود که افراد مختلف با ویژگی‌ها، خواص، کاربرد و کشت آن بیشتر آشنا شوند. این سیب زمینی به روش‌های بذر و قلمه زنی کشت می‌شود. کاشت آن بعلت ارزش غذایی زیاد، توسعه‌ی اشتغالزایی و خواص بالا اهمیت بالایی دارد. گیاهان این سیب زمینی در مقابل نور آفتاب بهتر رشد می‌کنند و بهره وری آن‌ها بالاتر می‌باشد. سیب زمینی‌‌های شیرین در رنگ‌های متنوع نارنجی، بنفش و کرمی تولید می‌شوند. این محصول‌ها دارای نشاسته‌‌ی بالایی می‌باشند. مصرف سیب زمینی‌های شیرین سبب تقویت دستگاه گوارش، افزایش استحکام استخوان‌ها و شادابی پوست انسان می‌شوند. در این مقاله با سیب زمینی شیرین بیشتر آشنا خواهید شد.

معرفی سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین یکی از پرطرفدارترین صیفی جات می‌باشد که در بین مردم دنیا محبوبیت بالایی دارد. این محصول در کشور‌هایی مانند چین و هند تولید می‌شود. در کشور ما نیز در بلوچستان و برخی مناطق کشت آن انجام می‌گیرد. این سیب زمینی نشاسته و مواد مغذی بالایی دارد و کمی متفاوت‌تر از سیب زمینی معمولی می‌باشد. گیاه سیب زمینی‌های شیرین رشد و عملکرد بالایی دارد. گیاهان این سیب زمینی باید در مقابل نور آفتاب قرار بگیرند چون در محیط سایه رشد آن‌ها کندتر می‌باشد.

گیاه سیب زمینی دارای ساقه‌‌های خزنده است. گل‌‌های آن سفید، صورتی و یا بنفش می‌باشند. این سیب زمینی دارای ریشه‌‌ی متورم و برگ‌های قلبی شکل مخروط‌‌ دار است. سیب زمینی‌های شیرین از خانواده‌‌ی پیچکیان هستند. این میوه‌ها در پخت غذاهای مختلف بکار می‌روند. سیب زمینی‌های شیرین دارای ارزش غذایی و خواص بالایی هستند. این محصولات بصورت تجاری کشت می‌شوند و دارای ارزش اقتصادی بالایی می‌با‌شند.

ویژگی‌‌های سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین از ویژگی‌های خاصی برخوردار می‌باشد. این محصول در رنگ‌های متنوعی مانند سفید، کرم، زرد، بنفش مایل به قرمز و بنفش تیره تولید می‌شود. رنگ‌های نارنجی روشن و کرمی کم رنگ آن رایج‌تر می‌باشند. این سیب زمینی‌ها تنوع رنگی بالایی دارند. رنگی بودن این محصول حاصل وجود آنتی اکسیدان‌های قوی مانند بتاکاروتن‌ها می‌باشد. این سیب زمینی طعم شیرینی دارد و میزان نشاسته‌‌ی آن بالا است. سیب زمینی‌های شیرین در اشکال و اندازه‌های متنوعی تولید می‌شوند و بسیار پرکاربرد می‌باشند.

غذاهایی که با این سیب زمینی‌ها تهیه می‌شوند طعم و مزه‌ی عالی دارند. چون حاوی مواد مغذی بالایی هستند. این محصول‌ها در محیط گرم و دمای بالا بعلت شیرین بودن زودتر فاسد می‌شوند. دمای نگهداری آن‌ها باید حدود ۵ درجه و یا سرد‌تر باشد. سیب زمینی‌های شیرین باکیفیت بدون آفت و زدگی می‌باشند. سطح آن‌ها صاف و بدون پوسیدگی سیاه است. این محصول‌ها پرگوشت هستند و پوست نازکی دارند.

معرفی سیب زمینی شیرین

خواص سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین بعلت داشتن ارزش غذایی بالا خواص بالایی برای سلامتی انسان دارد. مصرف آن سبب افزایش استحکام استخوان‌ها می‌شود چون حاوی کلسیم بالایی است. سیب زمینی‌های شیرین دارای ویتامین A بالایی هستند. این ویتامین در افزایش بینایی انسان مؤثر است. سیب زمینی شیرین چون دارای قند طبیعی می‌باشد به تنظیم قند خون انسان کمک می‌کند. مقدار فیبر آن  بالا می‌باشد. این ماده دستگاه گوارش انسان را تقویت می‌کند.

سیب زمینی‌های شیرین دارای آنتی اکسیدان‌های قوی می‌باشند. این ترکیبات رادیکال‌های آزاد و سرطان زا را از بین می‌برند. سیب زمینی حاوی پروتئین بالایی می‌باشد که سبب تقویت ناخن‌ها و مو‌های انسان می‌شود. مصرف این محصول بواسطه‌ی ویتامین C  پوست افراد را شاداب می‌سازد. این ویتامین در تقویت سیستم ایمنی انسان نقش مهمی دارد. سیب زمینی سلول‌های عصبی انسان را تقویت می‌کند و در درمان افسردگی مؤثر است.

کاربرد سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین کاربرد‌‌های خوراکی، درمانی و غیر خوراکی دارد. این محصول در پخت کوکو، سوپ و خورشت استفاده می‌شود. سیب زمینی‌های شیرین بصورت آب پز و سرخ کرده بکار می‌روند. در تهیه‌ی چیپس کاربرد دارند. این محصول‌ها در درمان و کاهش بیماری‌های مختلف مفید هستند. برای رفع پفی دور چشم، کم خونی و غیره استفاده می‌شوند. علاوه بر اینها سیب زمینی‌های شیرین برای رفع زنگ زدگی نقره‌جات بکار می‌روند. برای اینکار یک عدد سیب زمینی را نصف کرده و به قسمت زنگ خورده‌ی نقره‌جات  بکشید. این محصول برای رفع بخار شیشه‌‌ی عینک بکار می‌رود.

روش‌های کاشت سیب زمینی شیرین

سیب زمینی‌های شیرین به دو روش مستقیم و قلمه زدن کشت می‌شوند. این محصول‌ها را می‌توان در مناطق مختلفی کشت کرد. خاک آن‌ها باید غنی و زهکشی شده باشد.

روش مستقیم: برای کاشت سیب زمینی شیرین بطور مستقیم ابتدا بذر‌های آن را ۲۴ ساعت خیس کنید تا نرم شوند. سپس بذر‌ها را در عمق چند سانتی متری زمین کشت کرده و روی آن خاک بریزید.

روش قلمه زدن: روش قلمه زدن گیاه سیب زمینی یکی دیگر از روش‌های کشت آن می‌باشد. برای اینکار قطعاتی از ساقه‌‌ی رونده‌ی گیاه را جدا کرده و آن‌ها را در خاک قرار می‌دهند.

مزایای کشت سیب زمینی شیرین

کشت سیب زمینی شیرین مزایای بالایی دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • ارزش غذایی و خواص بالا: این سیب زمینی دارای نشاسته، فیبر، ویتامین‌ها و عناصر معدنی زیادی می‌باشد. برخی مواد این سیب زمینی مانند ویتامین A و C آن بالاتر از سیب زمینی معمولی می‌باشد. مصرف سیب زمینی‌های شیرین برای سلامتی انسان بسیار مفید هستند. بنابراین کشت آن‌ها اهمیت بالایی دارد.
  • ارزش خوراکی زیاد: این سیب زمینی در تغذیه‌‌ی ایرانی‌ها و دیگر نقاط دنیا نقش مهمی دارد. بیشتر افراد بطور روزانه چند گرم سیب زمینی مصرف می‌کنند. غذاهای مختلفی با بکار گیری آن پخته می‌شوند.
  • عملکرد بالا در هکتار: سیب زمینی‌های شیرین زود رشد می‌کنند و بهره وری بالایی دارند. در هر هکتار محصول بالایی دست می‌دهند.
  • توسعه‌ی اشتغالزایی: کشت سیب زمینی‌های شیرین اشتغالزایی را توسعه می‌دهد. افراد زیادی در زمینه‌ی کشت، پرورش، برداشت، نقل و انتقال و خرید و فروش آن مشغول بکار می‌شوند.

خواص سیب زمینی شیرین

سؤالات متداول

1- سیب زمینی شیرین چیست؟

سیب زمینی شیرین بعلت داشتن نشاسته‌‌ی بالا بسیار شیرین است. این محصول در رنگ‌هایی مانند نارنجی، کرمی و زرد تولید می‌شود. سیب زمینی‌های شیرین تنوع مصرف بالایی دارند.

2- سیب زمینی شیرین چه تفاوتی با سیب زمینی معمولی دارد؟

این سیب زمینی دارای پوست قهوه‌ای و گوشت نارنجی می‌باشد اما پوست سیب زمینی معمولی کمی قهوه‌ای و گوشت آن سفید یا زرد است. مقدار ویتامین‌های A, C و فیبر سیب زمینی‌های شیرین بالاتر از سیب زمینی‌های معمولی می‌باشند.

3- تأثیر سیب زمینی شیرین بر سلامتی انسان چیست؟

سیب زمینی‌های شیرین تأثیر بالایی در سلامتی انسان دارند. در افزایش انرژی، تقویت پوست و مو، بهبود عملکرد سیستم ایمنی، تقویت دستگاه گوارش و … بسیار مؤثر هستند.

سخن پایانی

سیب زمینی شیرین تنوع رنگی بالایی دارد و در کشور‌های مختلف تولید می‌شود. این محصول در خاک‌های زهکشی شده و شرایط مناسب رشد بهتری دارد. سیب زمینی‌های شیرین دارای ریشه‌‌ی متورم هستند و در اندازه‌های متنوع تولید می‌شوند. این محصول دارای مواد مغذی بالایی می‌باشد. مصرف آن موجب تقویت سیستم ایمنی انسان، افزایش بینایی و تنظیم قند خون انسان می‌شود. کشت این سیب زمینی از مزایای بالایی برخوردار است. در افزایش اشتغالزایی مؤثر می‌باشد و ارزش خوراکی آن بالا است. سیب زمینی‌های شیرین بسیار خوش طعم هستند و در پخت غذاها استفاده می‌شوند. این محصول‌ها کاربرد‌های غیر خوراکی نیز دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *